Оголосили підозру псевдопосадовцю ДФС, який намагався привласнити $100 тисяч

Оголосили підозру псевдопосадовцю ДФС, який намагався привласнити $100 тисяч

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який видавав себе за посадовця Державної фіскальної служби з метою привласнити 100 тис. доларів.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману, в особливо великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу).

За даними слідства, в липні 2020 року підозрюваний, видаючи себе за впливового посадовця Державної фіскальної служби, спільно з іншими особами намагався заволодіти коштами підприємця в сумі 100 тисяч доларів.

Він обіцяв вирішити питання щодо повернення підприємцю затриманої партії тютюнових виробів шляхом передачі цих коштів службовцям ДФС та Державної податкової служби.

Читайте також: Хабар у $250 тисяч: експосадовцю Держслужби експортного контролю оголосили вирок

Ім'я підозрюваного не називається, але за інформацією Суспільного, йдеться про ексрозвідника Романа Червінського, який перебуває у СІЗО у справі щодо обстрілу російськими окупантами аеродрому "Канатове" у Кіровоградській області.

Шевченківський районний суд Києва 13 грудня продовжив йому запобіжний захід, нагадує видання: Червінський перебуватиме під вартою до 10 лютого 2024 року без права на заставу.

Як повідомляв Укрінформ, Вищий антикорупційний суд на два місяці відсторонив від посади директора Департаменту інфраструктури Сумської міської ради, якого викрили на отримані хабаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-