Кабмін посилив соціальну підтримку громадян на час війни - кого стосується

Кабмін посилив соціальну підтримку громадян на час війни - кого стосується

Укрінформ
Уряд ухвалив низку документів, спрямованих на посилення соціальної підтримки вразливих категорій українців на час війни.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 27 грудня, уряд прийняв низку постанов, які посилюють можливості для соціальної підтримки пенсіонерів; військових, які перебувають у зоні бойових дій, працівників критичної інфраструктури та інших категорій громадян під час війни», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час засідання уряду було ухвалено порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам органів місцевого самоврядування внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

На виплату цієї допомоги в державному бюджету на 2024 рік передбачено 480,3 млн грн.

Читайте також: Уряд збільшив компенсації за працевлаштування переселенців

Крім того, прийнято порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни (осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей. Цей порядок спросить процедуру призначення пільг на оплату ЖКП, адже через участь у бойових діях і перебування на передовій дехто фізично не може звернутись до Пенсійного фонду України за призначенням таких пільг.

Також для пенсіонерів, які отримали статус ВПО ще до повномасштабного вторгнення, продовжено строки фізичної ідентифікації до 31 березня 2024 р. Зробити це можна як у відділенні Пенсійного фонду чи Ощадбанку, так і віддалено, через електронний кабінет ПФУ або відеоідентифікацію.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів увів державні реєстри отримувачів житлових субсидій та осіб, які мають право на пільги, до Єдиного соціального реєстру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-