Спецслужби РФ розсилають провокаційні повідомлення на телефони українців за кордоном - розвідка

Спецслужби РФ розсилають провокаційні повідомлення на телефони українців за кордоном - розвідка

Укрінформ
Російські спецслужби розсилають на телефони українців у різних країнах світу провокаційні повідомлення із закликом допомогти вигнати "амеріканскіх сатаністов" з "ісконно русской зємлі".

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

"Повідомлення створені у стилістиці луб’янських лінгвістів: поруч із кліше про необхідність разом "возродіть Кієвскую Русь на зло враґам" стоять фрази на кшталт "бережіть себе та своїх рідних" або "сохраним жизні людєй" - кремлівська пропаганда і погроза в одному реченні", - зазначають у розвідці.

Наприкінці розісланих меседжів міститься факсиміле московських спецслужб: "із россії с любовью".

Як наголошують у ГУР, чергова інформаційна атака РФ проти українців за кордоном спрямована на залякування, деморалізацію та дезорганізацію громадян.

Читайте також: Майже два роки війни: Росія скоїла 548 злочинів проти журналістів і медіа в Україні

"Водночас використання подібних методів свідчить про жанрову кризу чекістів, на яких кремль покладає завдання інформаційно-психологічного впливу на українців", - переконані в ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, в.о. керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов заявив, що російські пропагандисти намагатимуться просувати тему мобілізації в інформаційному просторі України через постановочні відео, фейкові акаунти тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-