Українців попереджають, що Росія продовжить через фейки розхитувати тему мобілізації

Українців попереджають, що Росія продовжить через фейки розхитувати тему мобілізації

Укрінформ
Російські пропагандисти намагатимуться просувати тему мобілізації в інформаційному просторі України через постановочні відео, фейкові акаунти тощо.

Про це заявив т.в.о. керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов на підсумковій пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По мобілізації дуже актуальна тема. Ворог постійно її розхитує. Ворогом обрано кілька стратегій, одна з них - це створення фейкових відео, і на сьогодні ми маємо припущення, що працює там ціла телевізійна студія, яка знімає ці незрозумілі відео, що десь когось захоплюють. Здебільшого вони дуже не високої якості, і уважно подивившись і послухавши, ти можеш зрозуміти, що це в більшості випадків фальсифікація. Другий напрямок – вони використовують старі відео, які свого часу не набули великого розголосу, але десь у Мережі існують», - повідомив Шаповалов.

Читайте також: Топові пропагандисти РФ мають відповідати за статтею «заклики до геноциду» - ЦПД

Крім того, за його словами, ворожі пропагандисти створюють фейкові акаунти і Телеграм-канали нібито військових частин, об’єднань родин загиблих або зниклих безвісти, збирають персональні дані цих людей у закритих групах соцмережах і використовують цю чутливу інформацію «для того, щоб впливати на людей, які сьогодні перебувають у важкому емоційному стані, в тому числі для розхитування внутрішньо-політичної ситуації, в тому числі задля створення картинки в медіа і задля підміни реальності».

Як повідомлялося, Центр протидії дезінформації при РНБО впродовж 2023 року зафіксував близько 10 тисяч деструктивних повідомлень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-