Слово «демобілізація» можемо використовувати тільки після закінчення війни - Умєров

Слово «демобілізація» можемо використовувати тільки після закінчення війни - Умєров

Укрінформ
Механізм демобілізації може бути застосований тільки після закінчення війни, але представники військово-політичного керівництва України напрацьовують рішення, які дадуть можливість чинним військовослужбовцям відпочити певний час.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров заявив у інтерв’ю Суспільному, повідомляє Укрінформ.

"Слово "демобілізація" ми можемо використовувати тільки після того, як закінчиться війна. Оскільки ворог продовжує бойові дії, ми знайшли рішення, які дадуть можливість людині, яка вже два роки перебуває в периметрі, зрозуміти, які правила будуть для того, щоб вона перепочила або була частково звільнена. Ми працюємо над цим і юридично, і законодавчо, і технічно", – зазначив міністр оборони.

Він уточнив, що відповідні рішення будуть подані на розгляд Верховної Ради у вигляді комплексного законопроєкту.

Читайте також: Міноборони має інформацію про кількість чоловіків призовного віку за кордоном - Умєров

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський наприкінці листопада доручив військовим і урядовцям підготувати комплексний план проведення мобілізації в Україні.

19 грудня глава Української держави заявив, що військові запропонували йому на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей. Він також зазначив, що в комплексному плані мобілізації мають бути прописані норми щодо відряджень, відпусток, переведень військових тощо.

Водночас Зеленський сказав, що наразі не побачив у цьому плані демобілізації, хоча наголосив, що це питання номер один, адже воїнам дуже важко на фронті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-