Британський міністр закликав мера Лондона передати вживані автівки Україні

Британський міністр закликав мера Лондона передати вживані автівки Україні

Укрінформ
Міністр із питань вирівнювання можливостей, ЖКГ та громад Великої Британії Майкл Гоув у відкритому листі закликав мера Лондона Садіка Хана передати Україні автівки, які не відповідають екологічним вимогам та підлягають утилізації.

Як передає Укрінформ, відповідний лист під заголовком "Автомобілі для України" опубліковано на сайті британського уряду

"Оскільки війна в Україні триває вже другий рік, я прагну використати всі важелі, які є в нашому розпорядженні, щоб запропонувати стійку та значущу підтримку її мужньому народу. Тому я був надзвичайно розчарований і здивований, коли дізнався, що Адміністрація Великого Лондона не пропонує підтримати Україну шляхом надання транспортних засобів, які в іншому випадку були б відправлені на брухт за схемою утилізації ULEZ", - йдеться у посланні.

Міністр указав, що схема утилізації ULEZ була розроблена на основі екологічних покращень якості повітря завдяки усуненню невідповідних транспортних засобів з вулиць. "I я впевнений, ви погодитеся, що прибрати ці транспортні засоби з доріг Лондона (а отже, й досягнути тих самих екологічних переваг), підтримуючи зусилля України, - краще, ніж ніж просто утилізувати їх", - написав Гоув.

Він закликав мера з розумінням поставитися до цього аргументу та запевнив, що цілковито сприятиме, аби автомобілі з Лондона, які підлягають списанню, допомогли українцям.

Читайте також: Латвія заборонила їздити на російських номерах - конфісковані авто відправлятимуть в Україну

Як повідомляв Укрінформ, британські ЗМІ писали, що мер Києва Віталій Кличко запропонував лондонському колезі Садіку Кану передати Україні частину автомобілів, які підлягають утилізації, для подальшого їх використання у зоні бойових дій. 

Кличко пояснив, що ці автівки матимуть "величезний потенціал" і використовуватимуться для "різноманітних рятувальних і транспортних ролей". Однак 12 грудня Кан відповів, що не може погодитися на його пропозицію, оскільки вона не відповідає "юридичному порогу", який вимагає від ULEZ приносити економічну, соціальну та екологічну користь лондонцям. Зазначалося, що під транспортними засобами, які підлягають утилізації, маються на увазі повнопривідні пікапи.

Згідно зі схемою ULEZ, автомобілісти Лондона можуть отримати одноразову виплату в розмірі 2000 фунтів стерлінгів (понад 2400 доларів США) за здачу на брухт авто, яке не відповідає вимогам податку на забруднення довкілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-