Із Росії додому вдалося повернути чотирьох українців

Із Росії додому вдалося повернути чотирьох українців

Фото
Укрінформ
В Україну із Росії вдалося повернути чотирьох українських громадян.

Про це у Телеграмі поінформував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

«Завдяки взаємним гуманітарним домовленостям вдалося повернути до України чотирьох громадян України. У свою чергу, Україна посприяла тому, щоб до Росії виїхали громадяни для возз'єднання родини», - заявив він.

Лубінець поінформував, що окрім того, відповідно до спільних домовленостей із російською стороною 22 грудня було проведено зустріч його представників та уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової з метою передачі гуманітарних пакунків та листів для військовополонених обох країн.

Читайте також: Лубінець не має даних, що РФ найближчим часом розблокує обміни полоненими

Омбудсман поінформував, що передача посилок та листів для українських захисників та захисниць була проведена за участі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які здійснили централізовану закупівлю теплих речей, взуття та речей особистої гігієни.

«Важливими залишаються принципи гуманності, взаємної довіри та впевненості сімей у тому, що їхні рідні зможуть отримати звістки з дому», - переконаний уповноважений ВР.

Читайте також: В Україну з РФ повернули 12-річного хлопчика

Він запевнив, що Україна постійно працює для належного забезпечення наших співвітчизників, які перебувають у полоні, та вживає всіх можливих заходів для їхнього повернення додому.

Як повідомляв Укрінформ, 19 листопада український омбудсмен Дмитро Лубінець поінформував, що Катар готовий долучитися до повернення цивільних заручників РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-