У Києві презентували анатомічне захисне спорядження для журналісток

У Києві презентували анатомічне захисне спорядження для журналісток

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася презентація анатомічного захисного спорядження для журналісток.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це взагалі перший в Україні жіночий анатомічний бронежилет виробництва компанії “Українська броня”. Це наша власна розробка, з нуля, протестована і сертифікована у Міністерстві оборони відповідно до технічних вимог МОУ”, - розповів керівник відділу супроводу компанії “Українська броня” Єгор Краєвський.

За його словами, базовий бронежилет без бронеплит належить до другого класу захисту, тобто захищає від уламків, куль, випущених із пістолета ТТ. Водночас у передню і задню кишеню бронежилета можна вставити бронеплиту аж до 6-го рівня захисту, завдяки чому він витримає навіть постріл зі снайперської гвинтівки.

У Києві відбулася презентація анатомічного захисного спорядження для журналісток / Фото: НСЖУ

"Серед особливостей цього бронежилета є його анатомічність. Тобто, тут враховані особливості жіночого тіла. Кишеня під бронеплиту винесена наперед, вона не заважає, але надає такий самий захист, як і в чоловічих бронежилетах. Також по всьому бронежилету є балістичні пакети”, - зазначив Краєвський.

Він уточнив, що забезпечений захист ключиць і боків у камербандах, на спині тощо.

“Це все захист із надвисокого молекулярного поліетилену, який тримає уламки і постріли з пістолетів”, - пояснив представник компанії.

Журналістки для отримання бронежилета можуть залишити заявку у благодійному фонді “Місія”, який шукатиме фінансування, або ж редакція ЗМІ може замовити бронежилет, сконтактувавшись із виробником.

Представниця БФ “Місія” Анна Хабарова повідомила, що вартість самого бронежилета (без плит) становить від 18 тисяч, але ціна може варіюватися залежно від низки чинників, у тому числі від розміру тощо.

Читайте також: У Києві презентували перший анатомічний бронекостюм для жінок

Перша секретарка Національної спілки журналістів України Ліна Кущ зазначила, що НСЖУ залишать на своїх ресурсах посилання для медійниць, щоб вони змогли залишити заявку на бронежилет. Це нічого не коштуватиме ні журналісткам, ні їхнім редакціям.

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин подякував журналістам за роботу. “Вашу роботу важко переоцінити, вона безцінна. І звісно, що найменше, що може зробити держава... там, де ми можемо вас захистити, дати вам більший рівень якості цього захисту”, - сказав він.

"Українська броня" — виробник бронежилетів, балістичних шоломів, легких пресованих і композитних керамічних бронеплит, тактичної амуніції. Компанія працює з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-