У Києві презентували перший анатомічний бронекостюм для жінок

У Києві презентували перший анатомічний бронекостюм для жінок

Фото
Укрінформ
У Києві на Михайлівській площі компанія «Українська броня» презентувала перший анатомічний бронекостюм для жінок в Збройних силах України.

Презентація відбулась біля пам’ятника княгині Ользі, яку вдягли в бронежилет, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жіночий бронежилет - це не просто проблема зручності, це проблема небезпеки. Чоловічий костюм чи бронежилет жінкам носити меганебезпечно. В чоловічому бронекостюмі немає анатомічного вигину в районі грудної клітини. У жінок відбувається повністю відкриття грудної клітини і зони великого ураження за рахунок анатомічної будови тіла. Тому це - рішення бронезахисту, всі ці елементи броньовані», - сказав CEO компанії «Українська броня» Ян Гончаров.

Він додав, що вага представленого бронежилета в два рази менша, ніж у зразків, які наразі забезпечує держава. Крім того, в бронежилеті є модулі, що захищають живіт, шию, плечі, пах, зовнішню частину стегон. Розмірна сітка представлена для захисниць будь-якої статури.

За словами Гончарова, зараз цей тип бронежилету проходить випробування у Міністерстві оборони України.

"Єдиний недолік зараз, який існує в цій ситуації - ми не можемо забезпечити за один місяць всю потребу. 5 тисяч жінок на нулі, в зоні бойових дій, і 42 тис. військовослужбовиць, які можуть бути користувачками даної продукції", - сказав представник компанії.

У Києві презентували перший анатомічний бронекостюм для жінок / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Він зазначив, що ціна одного бонежилета - приблизно 50 тисяч гривень.

Читайте також: Бронежилети, тепловізори, шоломи: для ЗСУ передали вилучені товари військового призначення

Як відомо, "Українська Броня" — виробник бронежилетів, балістичних шоломів, легких пресованих і композитних керамічних бронеплит, тактичної амуніції. Компанія працює з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-