У Нацполіції вже відбирають 500 офіцерів освітнього середовища

У Нацполіції вже відбирають 500 офіцерів освітнього середовища

Укрінформ
З працівників поліції вже зараз відбирають перших 500 офіцерів освітнього середовища для забезпечення безпеки дітей у навчальному закладі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Національна поліція України, з посиланням на міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

“Для забезпечення безпеки дітей у навчальному закладі МВС зосередилося на запуску проєкту офіцерів освітнього середовища”, - йдеться у повідомленні.

Національна поліція, Facebook
Фото: Національна поліція, Facebook

За словами Клименка, за безпеку дітей має відповідати спеціально підготовлена особа, яка пройшла ретельний відбір, медичне та психологічне обстеження та спеціалізоване навчання.

“Це має бути саме поліцейський, бо він має ширший функціонал - і на перевірку осіб, і на застосування усіх поліцейських заходів примусу”, - наголосив міністр.

Читайте також: Кандидатів для проєкту із безпечного освітнього середовища навчатимуть пів року - Клименко

Крім того, Клименко зазначив, що у кожному освітньому закладі мають бути встановлені спецрамки та металошукачі, а підготовка триватиме за формулою 4+2: 4 місяці навчання та 2 місяці практичних тренувань.

Як повідомляв Укрінформ, Клименко заявив, що новий проєкт зі створення в Україні безпечного освітнього середовища охопить понад 10 тисяч освітніх навчальних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-