Кандидатів для проєкту із безпечного освітнього середовища навчатимуть пів року - Клименко

Кандидатів для проєкту із безпечного освітнього середовища навчатимуть пів року - Клименко

Укрінформ
У рамках реалізації проєкту зі створення безпечного освітнього середовища офіцер поліції, який стежитиме за правопорядком у навчальному закладі, проходитиме навчання пів року, з яких 4 місяці триватиме теоретична підготовка, а два - стажування цих осіб.

Про це під час брифінгу на полях Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, на самому засідання Конгресу він порушив питання безпеки саме у середніх школах.

"Це - безпека, яка буде грунтуватися на присутності офіцера безпеки поліції у кожному навчальному закладі. Це - офіцери, які не були сторожами. І тут важливо, щоб ми цих людей відібрали і навчили. Поки що ми будемо набирати відповідних спеціалістів, яких будуть вчити 6 місяців. Із них 4 місяці - це теоретичне навчання", - розповів міністр.

Глава МВС зазначив, що два місяці триватиме стажування цих осіб, а саме - тренінги, які кандидати на ці посади будуть проводити у середніх школах та інших закладах освіти.

"Ми відберемо з числа поліцейських 500 працівників, які зголосилися чи зголосяться зайняти ці посади. Звичайно, вони будуть працювати спільно у системі реагування з підрозділом поліції охорони, з територіальним підрозділом охорони", - поінформував він.

Клименко заявив, що ці офіцери будуть забезпечувати реагування і охорону публічного порядку, спілкування з адміністрацією школи, контроль за пересуванням дітей, за тим, щоб у навчальні заклади не заходили сторонні люди.

"І найголовніше - нічого не заносити. Це стосується, наприклад, дітей, які можуть вдома щось взяти, ту саму гранату. Це - ціла система, яку ми намагаємося зараз побудувати. Ми знаємо, як це робити", - сказав міністр.

Читайте також: У кожному навчальному закладі чергуватиме працівник поліції - Клименко

За його словами, Президент України Володимир Зеленський держави закцентував на тому, що цю безпеку потрібно забезпечити не тільки у середніх школах, але і у закладах охорони здоров'я тощо.

"Ми маємо забезпечити і спокійне, безпечне дитинство, і безпеку кожному громадянину, який проживає на території нашої держави. Це - комплексний план, комплексна робота, яка буде потребувати великих людських, фінансових, матеріальних затрат. Але у нас немає іншого виходу. У нас попереду дуже багато роботи", - розповів він.

Як повідомляв Укрінформ, у МВС заявили, що у кожному навчальному закладі для створення безпечного освітнього середовища буде працівник поліції, металошукачі та рамки.

Клименко заявив, що новий проєкт зі створення в Україні безпечного освітнього середовища охопить понад 10 тисяч освітніх навчальних закладів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-