Клименко - про безпеку в школі: Новий проєкт охопить майже 10 тисяч закладів

Клименко - про безпеку в школі: Новий проєкт охопить майже 10 тисяч закладів

Відео
Укрінформ
Новий проєкт із створення в Україні безпечного освітнього середовища буде масштабним - він охопить понад 10 тисяч навчальних закладів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, інформує пресслужба МВС, передає Укрінформ.

"Найближчим часом МВС та Міносвіти за дорученням Президента України та рішенням уряду реалізують масштабний проєкт з безпечного освітнього середовища, який охопить понад 10 тисяч навчальних закладів. Мета – щоб у кожній школі був екіпірований працівник поліції, навчений за новими програмами", - зазначив очільник МВС.

За його словами, такий поліцейський разом із педагогами буде вживати заходів із пропускного режиму, публічного порядку, а також реагувати на звернення та повідомлення учнів і вчителів. Він розповів, що цей поліцейський також відповідатиме і за направлення дітей до укриттів.

Клименко заявив, що для цього ДСНС разом з Міносвіти знову перевірять всі укриття.

Читайте також: У громадах з'являться спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі

"85% закладів освіти вже мають паспорти безпеки, де ми зважаємо не тільки на укриття, а і як школа обладнана пожежною та охоронною сигналізаціями, чи є пішохідний перехід біля школи, магазини, які продають цигарки й алкоголь", - поінформував міністр.

Він зазначив, що йдеться також про встановлення на входах до шкіл рамкових, аркових і ручних детекторів, щоб будь-яка стороння особа чи діти не могли пронести до навчального закладу небезпечні предмети.

Як повідомляв Укрінформ, у МВС заявили, що у кожному навчальному закладі для створення безпечного освітнього середовища буде працівник поліції, металошукачі та рамки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-