Міжнародною доставкою посвідчення водія скористались майже 1800 українців

Міжнародною доставкою посвідчення водія скористались майже 1800 українців

Укрінформ
У рамках реалізації послуги з міжнародної доставки посвідчення водія вже майже 1800 українців за кордоном отримали цей документ.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

"За 2 місяці з початку запуску цієї послуги за кордон замовили доставку майже 1800 посвідчень водія. Найбільше міжнародну доставку замовляли українці в Польщу - відправлено 1511 посвідчень водія", - поінформували у МВС.

Зазначається, що онлайн-обмін посвідчення водія в електронному кабінеті водія доступний у Польщу, Чехію, Німеччину та Італію.

"Міжнародна доставка посвідчення водія здійснюється у терміни близько 15 днів. Орієнтовна вартість посвідчення водія - 311 грн за бланк та адмінпослугу. Логістичні витрати поштовим перевізником за кордон становитимуть - 960 грн", - уточнили в міністерстві.

Водночас у відомстві нагадали, що дані про посвідчення водія, видані до 2013 року, знаходяться в старому реєстрі, тому вони не відображаються в електронному кабінеті водія та "Дії".

Читайте також: Без черг та сервісних центрів: відсьогодні в «Дії» можна замовити доставку посвідчення водія

"У такому разі здійснити онлайн обмін посвідчення водія неможливо. Тим громадянам, які перебувають за кордоном, слід звернутись до ДП "Документ". Вони відкриті у 7 країнах: Польщі Словаччині, Німеччині, Чехії, Італії, Іспанії та Туреччині", - зазначили у пресслужбі.

Як повідомлялося, 30 листопада держпідприємство "Документ" почало відновлювати посвідчення водія у Братиславі (Словаччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-