Щоб вихідних не хотілося раніше: в Україні створили нацпрограму проти «вигорання» на роботі

Щоб вихідних не хотілося раніше: в Україні створили нацпрограму проти «вигорання» на роботі

Укрінформ
Міністерство економіки України спільно з компанією BetterMe в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я розробили Національну програму підвищення продуктивності на роботі.

Як передає Укрінформ, про це перша леді України Олена Зеленська повідомила в Телеграмі.

За її словами, щороку у світі 12 мільярдів робочих днів втрачаються через порушення ментального здоров’я працівників. А рівень збитків для глобальної економіки сягає трильйона доларів на рік.

“Втім справа не у грошах. Втрачається людина: її радість від життя, бажання будувати соціальні звʼязки, її здоровʼя – не лише ментальне, але й фізичне”, - наголосила перша леді.

Вона зазначила, що українці не виняток у цій статистиці: емоційне та професійне вигорання їм добре знайоме. Особливо нині, коли через війну багато хто працює на межі виснаження, щоб зберегти бізнес.

Читайте також: У МОЗ розповіли, скільки лікарів можуть надавати психологічну допомогу на «первинці»

“Якщо вже з понеділка вам хочеться вихідних, бо, попри відпочинок, втома не минає, треба тренувати стресостійкість і вміння зосереджуватися на робочому місці” , - зауважила Зеленська.

Прості й короткі вправи містить програма підвищення продуктивності на роботі, розроблена Міністерством економіки України спільно з компанією BetterMe в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Ці вправи адаптовані для виконання в офісі або вдома біля робочого столу та не вимагають зміни одягу чи взуття.

Для українських роботодавців користування програмою є безкоштовним. Долучитися можна за посиланням.

Якщо робоче місце вдома, також можна використовувати BetterMe: інструкція.

"Для сучасного роботодавця прояв турботи про власний колектив – це інвестиція в стабільність та ефективність праці. І у своїх людей, що працюють у надважких умовах сьогодні, щоб вибороти наше квітуче завтра", - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні разом зі співачкою Світланою Тарабаровою та психологинею Світланою Ройз створили пісню “Я і Ти” для підтримки дітей віком 2-6 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-