Міноборони через пошкодження пакування вилучає частину сухпайків

Міноборони через пошкодження пакування вилучає частину сухпайків

Укрінформ
Міністерство оборони України вилучає частину сухпайків, поставлених у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Міноборони вилучає частину сухпайків, поставлених у 2022-му році. Зараз їх зберігають на складах Збройних сил. У частині наборів пошкоджене пакування з джемом - попри те, що термін придатності продуктів ще не вийшов. Набори заборонені для видачі», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що найближчим часом Командування сил логістики отримає нову партію сухпайків.

«Зіпсовані набори закупив Департамент ресурсних закупівель у 2022-му році - без контролю якості. Зараз цей департамент перебуває в процесі ліквідації», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до сфери відповідальності Департаменту ресурсного забезпечення входили всі рішення щодо закупівель міністерства: визначення кількості, вартості та процедури закупівлі.

«Це створювало корупційні ризики. Щоб уникнути їх у подальшій роботі, функції департаменту були розподілені між різними підрозділами: Департаментом політики закупівель, «Агенцією закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу»), Департаментом планування», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Литва передала Україні позашляховики Land Rover та сухпайки

Керівник, який здійснював підписання договорів постачання сухпайків, наразі фігурує у кримінальному провадженні, зокрема за іншими звинуваченнями, зазначили в Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков заявив, що Міноборони не відмовляється від закупівлі продуктів для ЗСУ за стандартами НАТО, каталог продуктів включатиме 409 найменувань.Нові підходи дозволять залучати виробників продуктів напряму та забезпечити їх чесну конкуренцію.

Фото: Міноборони України, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-