Для людей з інвалідністю наступного року планують облаштувати 10 000 робочих місць

Для людей з інвалідністю наступного року планують облаштувати 10 000 робочих місць

Укрінформ
У 2024 році держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тис. робочих місць для людей з інвалідністю. На цю програму буде спрямовано 660 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

За словами віцепрем’єр-міністра - міністра економіки Юлії Свириденко, одним із пріоритетів держави є усунення бар’єрів на робочому місці, зокрема, через обладнання таких місць спеціальними меблями, застосунками, необхідними для людей з інвалідністю, щоб вони могли почуватись комфортно та безпечно в робочому середовищі.

Вона нагадала, що в серпні цього року уряд запровадив програму виплати компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Згідно з нею, роботодавець може отримати від держави компенсацію за придбані для своїх співробітників з інвалідністю спеціальні меблі, обладнання.

На сьогодні роботодавці вже отримали 41 компенсацію за облаштування робочих місць на понад 2 млн грн. Середній розмір компенсації становить 55 тис. грн.

Читайте також: За пів року в Україні запрацювали шість автошкіл для людей з інвалідністю

«У наступному році держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тис. робочих місць для людей з інвалідністю. Ми закладаємо на цю програму 660 млн грн. Тож закликаю бізнес скористатись нею і усунути бар’єри на робочому місці для своїх співробітників», - повідомила Свириденко.

Іншим важливим пріоритетом є вдосконалення трудового законодавства, і в цьому напрямку, на переконання Свириденко, також спостерігається прогрес. До кінця місяця, сподівається віцепрем’єр, зможемо винести на обговорення новий проєкт Кодексу законів про працю.

Читайте також: За перший рік війни зареєстрували понад 150 тисяч нових випадків інвалідності - Зеленська

Що ж до програм підвищення продуктивності на роботі, то одним з проєктів, який запустило Мінекономіки разом із партнерами, є додаток BetterMe, що допомагає людині запобігти вигорянню на робочому місці. З часу оголошення цієї ініціативи до неї долучились вже 300 роботодавців, зокрема й Мінекономіки, співробітники яких можуть безкоштовно завантажити додаток на телефон та підтримувати своє фізичне і ментальне здоров’я.

Як повідомлялося, у серпні цього року уряд запровадив програму надання компенсацій роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи - до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат), для осіб з інвалідністю ІІ групи - до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-