За пів року в Україні запрацювали шість автошкіл для людей з інвалідністю

За пів року в Україні запрацювали шість автошкіл для людей з інвалідністю

Укрінформ
В Україні нині функціонують шість автошкіл для осіб з інвалідністю.

Про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, передає Укрінформ.

«Під час засідання Ради безбар’єрності під головуванням прем'єра Дениса Шмигаля та за участю Олени Зеленської підбили підсумки роботи в цьому році. Розповіла про реалізацію проєкту МВС України «Автошколи для осіб з інвалідністю». Сьогодні в Україні функціонує уже 6 таких закладів», - зазначила вона.

Заступниця міністра поінформувала, що за час роботи проєкту автошколи отримали більше сотні заявок на навчання, десятки осіб уже отримали посвідчення водія категорії В. «Також маємо тих, хто уже мав водійське посвідчення, але після отримання травми пройшов перепідготовку, серед них - наші військові», - розповіла Павліченко.

Читайте також: Українці можуть замовити посвідчення водія із доставкою до Чехії, Німеччині Італії та Польщі

За її словами, у МВС упродовж пів року створили можливість для громадян вивчати теорію самостійно та складати теоретичний іспит онлайн, підготували 40 інструкторів та екзаменаторів, кожен з них має навички інклюзивного спілкування і взаємодії.

Також, додала Павліченко, у Дніпрі почали тестувати послугу навчання на транспортних засобах категорії С1. «Наразі вивчаємо, який запит у суспільства, оскільки розуміємо, що таке навчання могло б дати людям з інвалідністю додаткову можливість працевлаштування», - зазначила заступниця глави МВС.

Крім того, як сказала Павліченко, до кінця цього року сервісні центри МВС, які задіяні в проєкті, будуть додатково укомплектовані новими авто Huyndai I30 із ручним керуванням.

Читайте також: Теоретичний іспит на водійські права тепер можна скласти без навчання в автошколі

«Що найважливіше, ми створили комплексну послугу, яка уже слугує прикладом інклюзивності для інших автошкіл в країні. Ми готові ділитися досвідом роботи наших автошкіл із громадами, щоб безбарʼєрність дійсно була для всіх», - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, у липні в Україні відкрилися перші п'ять автошкіл для людей з інвалідністю.

Фото: Катерина Павліченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-