Нацрада винесла припис телеканалам «Рада» і «Так TV»

Нацрада винесла припис телеканалам «Рада» і «Так TV»

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла припис за недотримання правил мовлення у дні пам’яті та жалоби парламентському каналу «Рада» та каналу «Так TV» (юридична особа ТОВ «Корона Санрайс»).

Відповідні рішення регулятор ухвалив на засіданні 11 грудня, передає Укрінформ.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, регулятор провів моніторинг телеканалів і виявив, що 25 листопада 2023 року, коли відзначались 90-ті роковини Голодомору 1932-33 років, телеканал «Рада» не поставив «палаючу свічку» упродовж кількох годин: з 6:00 до 10:00. Представник каналу пояснив, що в цей день стався технічний збій і не було відповідальної особи, щоб його виправити. Однак о 10:00 «свічку» розмістили.

У цей самий день «палаючу свічку» також не розмістили в ефірі каналу «Так TV», при цьому «свічки» не було весь день - з 6:00 до 24:00. Керівник каналу пояснив, що це не технічна помилка, а збіг обставин, оскільки канал ретранслював телемарафон з каналу «Рада», а за законодавством вони не можуть втручатися у ретрансляцію. 

Читайте також: Нацрада зареєструвала 20 нових онлайн-медіа

Члени Нацради проголосували за винесення приписів обом каналам.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Нацрада винесла припис через порушення «Країні ФМ», а на початку грудня - Редакції міськрайонного радіомовлення «Радіо-Лубни» з міста Лубни Полтавської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-