Коордштаб пропонує зміни, що закріплять за ним функцію повернення цивільних із полону РФ

Коордштаб пропонує зміни, що закріплять за ним функцію повернення цивільних із полону РФ

Укрінформ
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими ініціював зміни, які закріплюють за ним функцію повернення з неволі цивільних громадян України, яких незаконно утримує країна-агресорка.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомив у Телеграмі.

«Штаб розробив зміни до постанови Кабміну номер 257 від 11.03.22 року «Про утворення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими». Вдосконалення стосуються, зокрема, роботи з незаконно позбавленими волі цивільними, зниклими безвісти, а також громадянами, депортованими державою-агресоркою», - йдеться у повідомленні.

Також буде внормовано роботу регіональних центрів та функціонування інформаційної системи штабу.

Зазначається, що запропоновані зміни необхідні для підвищення результативності Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та успішної реалізації покладених на нього завдань.

Читайте також: У полоні росіян перебуває 500 медиків – Україна в ОБСЄ

У Коордштабі зауважили, що проєкт пройшов погодження у центральних органах виконавчої влади України та за підписом міністра оборони України скерований до Секретаріату Кабінету Міністрів України для подання на розгляд уряду.

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що наразі у полоні РФ загалом перебувають 28 тисяч цивільних громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-