У ДПСУ цьогоріч викрили 438 спроб підкупити прикордонників

У ДПСУ цьогоріч викрили 438 спроб підкупити прикордонників

Інфографіка
Укрінформ
У 2023 році в Держприкордонслужбі запобігли 438 спробам дати працівникам відомства хабарі на загальну суму 3,87 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, передає Укрінформ.

«Одним із показників ефективності реалізації антикорупційних заходів є припинення протягом поточного року 438 спроб надання прикордонникам неправомірної вигоди на суму 3 877 204 грн. Загалом від початку дії правового режиму воєнного стану зафіксовано 858 таких спроб на суму понад 8 млн 800 тис. грн», - заявили у Прикордонній службі.

Як уточнюється, у більшості випадків підкупити вартових кордону намагалися чоловіки призовного віку.

За відмову від неправомірної вигоди впродовж року нагородами та грошовими преміями на загальну суму 374 700 гривень заохочено 166 військовослужбовців.

Водночас від початку року виявлено 29 фактів імовірних порушень особовим складом антикорупційного законодавства. За зловживання службовим становищем та сприяння протиправній діяльності затримані 24 прикордонники, серед них п’ятеро офіцерів та 19 військовослужбовців сержантського й рядового складу.

Читайте також: Майже 20 тисяч чоловіків виїхали з України від початку війни, щоб уникнути призову - ВВС

Зазначається, що 15 прикордонників визнано винними у вчиненні корупційних правопорушень та притягнуто до кримінальної відповідальності. Суд призначив їм штрафи на суму понад 1,2 млн гривень, а також додаткові покарання, серед яких службове обмеження, тримання у дисциплінарному батальйоні, конфіскація майна, позбавлення військового звання.

У чотирьох випадках прикордонників притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, та накладено штрафів на суму близько 15 тисяч гривень.

Як повідомлялося, протягом 2023 року прикордонники відмовили у виїзді з України 2,2 тис. посадових осіб.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-