Рада ухвалила закон про створення Національного військового меморіального кладовища

Рада ухвалила закон про створення Національного військового меморіального кладовища

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила закон щодо забезпечення створення та експлуатації Національного військового меморіального кладовища.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

Йдеться про закон №10289, який було підтримано 303 голосами народних депутатів.

За словами Шмигаля, закон дозволить у прискореному режимі завершити необхідні роботи, зокрема, будуть вирішені питання щодо земельної ділянки, містобудівних умов та оцінки впливу на довкілля.

Читайте також: На Меморіальному кладовищі хочуть узаконити перепоховання видатних борців за незалежність

«Тепер перед відповідальними відомствами стоїть завдання відкрити першу чергу Національного військового меморіального кладовища вже в першій половині 2024 року», - підкреслив він.

Законом також передбачена можливість перепоховання на Національному військовому меморіальному кладовищі Героїв України, яких, починаючи з 2014 року нагороджено орденом «Золота Зірка» та перепоховання видатних борців за незалежність України у ХХ столітті за рішенням та у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Читайте також: Національний військовий меморіал має знаходитися в Києві - Кличко

Очікується, що ухвалення закону сприятиме організації увічнення та вшанування пам’яті загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Передбачається, що реалізація закону матиме позитивний вплив на інтереси захисників та захисниць України, сімей захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, сприятиме консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-