Справа про хабарі: ВАКС арештував ще одного суддю Київського апеляційного

Справа про хабарі: ВАКС арештував ще одного суддю Київського апеляційного

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному судді Київського апеляційного суду, викритому в одержанні 35 тисяч доларів хабаря.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

7 грудня за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до ще одного судді Київського апеляційного суду, який підозрюється разом з іншими трьома суддями цього суду в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

ВАКС задовольнив клопотання та застосував до указаного судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4 997 608 грн, з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Строк дії запобіжного заходу - 60 днів.

Читайте також: ВАКС залишив Насірова під вартою, застава - понад ₴120 мільйонів

Як нагадали в антикорупційній прокуратурі, 30 листопада прокурори САП за дорученням керівника САП повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду.

Як повідомляв Укрінформ, чотирьох суддів КАС викрили в одержанні 35 тисяч доларів хабаря за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Їм оголосили підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб) та ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

4 грудня Вища рада правосуддя дала згоду на тримання цих суддів під вартою.

5 грудня ВАКС застосував до одного із суддів запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 4 млн грн застави.

6 грудня ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави другому судді Київського апеляційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-