Справа про $35 тисяч хабаря: ВРП надала згоду на арешт чотирьох суддів

Справа про $35 тисяч хабаря: ВРП надала згоду на арешт чотирьох суддів

Оновлено
Укрінформ
Вища рада правосуддя (ВРП) дала згоду на тримання під вартою чотирьох суддів Київського апеляційного суду - В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного і Юрія Сливи.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні ВРП у понеділок, 4 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вища рада правосуддя вирішила: подання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича про надання згоди на тримання під вартою судді Київського апеляційного суду Дзюбіна В'ячеслава Вікторовича задовольнити. Надати згоду на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Дзюбіна В'ячеслава Вікторовича», - оголосив резолютивну частину рішення голова ВРП Григорій Усик.

Як зазначив член ВРП Олег Кандзюба, доповідаючи питання, Дзюбін підозрюється в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та інтересах третьої особи, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, вчиненого організованою групою.

«Таким чином, Дзюбін підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», - зазначив Кандзюба.

Читайте також: У Чернігові на хабарі у ₴140 тисяч спіймали чиновника міськради

Григорій Усик також повідомив, що ВРП надала згоду на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Паленика Ігоря Григоровича: «Вища рада правосуддя вирішила: подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича про надання згоди на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Паленика Ігоря Григоровича задовольнити».

Сам суддя був присутній на засіданні, де розглядалося питання щодо нього, і заявив, що вважає необґрунтовано підозру, яку йому пред’явили.

Крім того, Вища рада правосуддя задовольнила подання керівника САП про надання згоди на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Віктора Глиняного.

«Надати згоду на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Глиняного Віктора Петровича», - оголосив рішення голова ВРП.

Усик поінформував, що згідно з наданими ВРП матеріалами, суддя Глиняний підозрюється в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинених організованою групою.

Читайте також: Справа про хабар: колектив Київського апеляційного суду виступив із заявою

Під час засідання ВРП також дала згоду на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Юрія Сливи.

«Вища рада правосуддя вирішила: подання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича про надання згоди на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Сливи Юрія Михайловича задовольнити. Надати згоду на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Сливи Юрія Михайловича», - оголосив резолютивну Григорій Усик.

Рішення про згоду на арешт трьох суддів підтримали 15 членів Вищої ради правосуддя із 15 присутніх.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада прокурори САП та детективи Національного антикорупційного бюро України викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Читайте також: У Вищій раді правосуддя відреагували на відкриття справи щодо суддів КАС

30 листопада прокурори САП за дорученням керівника САП повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду, викритим на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів США за ухвалення рішення про скасування арешту майна. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-