Понад 17 тисяч українців цьогоріч отримали ваучери на навчання від держави

Понад 17 тисяч українців цьогоріч отримали ваучери на навчання від держави

Укрінформ
Із початку 2023 року понад 17 тис. українців отримали ваучер на навчання коштом держави та зможуть здобути нову професію або спеціальність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Ми запустили програму надання ваучерів на навчання, за якою держава сплачує до 27 тисяч грн за набуття людиною додаткової кваліфікації. На сьогодні вже понад 17 тисяч українців отримали такі ваучери і мають можливість опанувати будь-яку з понад 100 спеціальностей та професій. Також можна пройти перенавчання та отримати більш затребувану на ринку праці спеціальність в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості», - сказала перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що розвиток власного виробництва є для України єдиною можливістю стати самодостатньою, особливо зараз, під час війни. Уряд готовий підтримувати бізнес, який працює в переробній сфері.

«Для України можливість стати самодостатньою - розвивати власне виробництво. Немає в світі прикладів успішних сировинних держав. Тому ми закликаємо бізнес, який прагне розвивати виробництво, активно користуватися програмами підтримки від держави. Зокрема, програмою доступного кредитування “5-7-9”, що дозволяє переробним підприємствам отримати фінансування до 150 мільйонів гривень», - зауважила Свириденко.

Читайте також: Служба зайнятості Києва пропонує ветеранам працевлаштування, навчання та участь у грантових програмах

Також бізнес може скористатись грантовою програмою, за якою можна взяти грант до 8 мільйонів гривень, і наступного року близько 1000 підприємств, які виготовляють продукцію з доданою вартістю, можуть отримати таку грантову допомогу від держави на розвиток.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці. Запроваджено подання заяви на отримання ваучера в електронній формі з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (порталу «Дія»).

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-