Служба зайнятості Києва пропонує ветеранам працевлаштування, навчання та участь у грантових програмах

Служба зайнятості Києва пропонує ветеранам працевлаштування, навчання та участь у грантових програмах

Укрінформ
Київський міський центр зайнятості, щоб підтримати ветеранів війни та членів їхніх родин, а також допомогти їм адаптуватися до мирного життя і повернутися до трудової діяльності, пропонує учасникам бойових дій послуги з працевлаштування, навчання та участь у грантових програмах.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Київського МЦЗ.

Зокрема, столичний центр зайнятості пропонує ветеранам: знайти роботу; взяти участь у громадських або інших тимчасових роботах; пройти професійну підготовку, перепідготовку або підвищити кваліфікацію; отримати ваучер на навчання; отримати статус безробітного та допомогу по безробіттю.

У Київському МЦЗ наголосили, що громадяни, звільнені з військової служби, які були мобілізовані під час воєнного стану, мають право на першочергове отримання послуг служби зайнятості.

Так, служба зайнятості пропонує учасникам бойових дій допомогу у пошуку роботи. Для цього слід звернутися до найближчого центру зайнятості або скористатися Єдиним порталом вакансій, вибравши необхідну пропозицію за критеріями пошуку: назва професії, регіон, вид зайнятості, галузь, заробітна плата.

Крім того, як зазначили у Київському МЦЗ, учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни та члени їхніх сімей можуть взяти участь в урядових грантових програмах «Власна справа» та «Гранти для ветеранів». Кошти гранту допоможуть ветеранам у створенні та розвитку власного бізнесу.

Водночас ветерани, отримавши ваучер на навчання, також можуть за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, відповідно до затвердженого переліку професій та спеціальностей, підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень. Подати заявку на отримання ваучера можна, як онлайн, так і офлайн, звернувшись до центру зайнятості.

У столичній службі зайнятості також нагадали, що нещодавно стартував новий експериментальний урядовий проєкт, за яким учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безоплатно пройти професійне навчання, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. На сьогодні навчання проводиться за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Навчання може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами або їх поєднанням. Заявку на навчання можна подати онлайн, заповнивши на сайті заяву, або офлайн – звернувшись до найближчого центру зайнятості за консультацією.

Під час навчання забезпечується безоплатне проживання як учаснику бойових дій, так і тому, хто його супроводжує (якщо навчання проходить людина з інвалідністю І групи), а також компенсація їхнього проїзду. Після закінчення навчання видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Майже 25 тисяч ветеранів отримали фінансову допомогу від Червоного Хреста

Як повідомили в Київському МЦЗ, від початку 2023 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 177 учасників бойових дій; 22 учасники бойових дій та члени їхніх родин стали переможцями програми «Грант для ветеранів»; шестеро ветеранів отримали ваучер на навчання.

Як повідомляв Укрінформ, станом на другу половину листопада послугами столичної служби зайнятості від початку року скористалися 26,3 тис. громадян, з них 5,6 тис. осіб забезпечено роботою за сприяння фахівців служби.

Фото: КМЦЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-