Шмигаль: Росія прагне влаштувати новий голодний терор

Шмигаль: Росія прагне влаштувати новий голодний терор

Укрінформ
Російська Федерація під керівництвом президента Володимира Путіна як нащадок комуністичного режиму мріє про знищення українців та України.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Фейсбуці Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

"Сьогодні ми запалюємо свічки в пам’ять про жертв Голодомору. 90 років тому Сталін і його поплічники влаштували геноцид українського народу. Сьогодні путінська Росія, нащадок того комуністичного режиму, так само мріє про знищення українців та України", - наголосив він.

Як нація, що пережила Голодомор, "ми розуміємо прагнення Росії, її бажання влаштувати новий голодний терор не тільки в Україні, але й в інших країнах світу. Саме тому мусимо перемогти", - підкреслив Шмигаль.

На переконання очільника уряду, Україна має перемогти заради пам’яті предків, заради вільної країни сьогодні та щасливого незалежного європейського майбутнього для наступних поколінь.

Читайте також: Зеленський у День пам’яті жертв голодоморів: Нас хотіли винищити - не змогли

"Світла пам'ять жертвам Голодомору. Світла пам'ять усім невинно убієнним", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр України подякував президентам Латвії та Швейцарії Едгарсу Рінкевичсу й Алену Берсе, прем’єр-міністру Литви Інгріді Шимоніте та всім іноземним партнерам, які приїхали в Україну для участі у заходах до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

"Світ повинен пам'ятати про Голодомор. Бо поки існує таке зло як путінська росія, ніхто не убезпечений від повторення злочинів минулого", - написав він у Телеграмі.

Прем'єр подякував усім партнерам, які "приїхали в Україну й сьогодні поряд із нами".

"Президентам Латвії та Швейцарії, прем'єр-міністерці Литви, головам та членам іноземних парламентів, представникам дипломатичного корпусу. Відчуваємо та цінуємо вашу підтримку", - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і його дружина Олена взяли участь у заходах до 90-х роковин Голодомору.

Як повідомлялося, цієї суботи, 25 листопада, в Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів.

Цей День пам'яті відзначають щороку у четверту суботу листопада на підставі указів Президента 1998 та 2007 років.

Українці у ХХ сторіччі пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-