Україна готується евакуювати водіїв, заблокованих на кордоні з Польщею

Україна готується евакуювати водіїв, заблокованих на кордоні з Польщею

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розпочало збір даних для евакуації водіїв, заблокованих на польсько-українському кордоні.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає Укрінформ.

«Ми розпочали збір даних для евакуації наших водіїв. У нас вже вичерпався час на погодження компромісів», - зазначив Деркач.

Він підкреслив, що українські водії перебувають при мінусовій температурі на кордоні. Кілька разів з боку України на робочому та офіційних рівнях були порушені питання щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов. Проте нічого з цього не було зроблено.

Читайте також: Блокада пунктів пропуску: Україна ініціює створення на кордоні моніторингової групи ЄС

«Натомість і надалі бачимо повідомлення про погодження продовження протесту з боку місцевої влади. Тому будемо вивозити всіх, хто висловить таке бажання», - додав заступник міністра.

Він закликав поширити серед водіїв та перевізників форму для заповнення про евакуацію.

Мінінфраструктури також ініціювало створення моніторингової групи з боку Європейського Союзу на кордоні.

«Пропонуємо європейським колегам фіксувати офіційно ту ситуацію, яка відбувається перед пунктами пропуску. Чи пропускаються небезпечні вантажі, яким чином перетинає кордон гуманітарна допомога, а головне – в яких умовах вже більше двох тижнів перебувають наші водії», - повідомив Деркач.

Читайте також: Через смерть водія Україна нотою вимагає від Польщі розблокувати рух на кордоні - посол

За його словами, офіційний лист з такою пропозицією вже направлено, очікується відповідь.

Як повідомлялося, для водіїв вантажівок, що залишаються заблокованими на українсько-польському кордоні, привезли першу партію допомоги, до якої увійшли 11 тисяч порцій харчування, 700 бутлів води та медикаменти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-