МОУ активно впроваджує політику гендерної рівності у секторі безпеки і оборони - держсекретарка

МОУ активно впроваджує політику гендерної рівності у секторі безпеки і оборони - держсекретарка

Укрінформ
Міністерство оборони України активно впроваджує політику гендерної рівності в секторі безпеки і оборони.

Про це державна секретарка МОУ Людмила Дараган заявила під час виступу на сьомому Українському жіночому конгресі в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми в міністерстві зараз робимо активні кроки, щоб впровадити політику гендерної рівності", – сказала Дараган.

За її словами, для впровадження гендерної політики в секторі безпеки і оборони необхідно зробити два основні кроки. По-перше, подолати гендерні стереотипи, зокрема шляхом ефективного впровадження законодавства в частині скасування переліків посад, які жінки можуть займати на військовій службі.

По-друге, розширити можливості для жінок. "У першу чергу це стосується збільшення кількості жінок на посадах командирів підрозділів, усунення штучних проблем із їх просуванням на службі в бойових частинах. На сьогодні в нас дуже багато жінок-фінансистів, працівниць відділів кадрів, юристок, але ми маємо дуже мало жінок на посадах командирів – хоча би рівня роти", – пояснила державна секретарка МОУ.

У цьому контексті Дараган поінформувала, що Міністерство оборони зараз проводить системну політику щодо стратегії розвитку людського капіталу.

Читайте також: 80% жінок стають керівниками новостворених бізнесів в Україні - Кондратюк

"Ми сподіваємося, що зможемо подолати гендерний стереотип, який стосується не тільки сектору безпеки та оборони, а й усіх сфер життя. Отже, це два основних питання. Звичайно, у нас ще залишаються питання, які потрібно вирішувати системно, – це і побут, і взаємини, і розгляд скарг, але це можливо тільки в межах загальної стратегії розвитку людського капіталу в ЗСУ, розуміючи горизонти, тактичні і стратегічні цілі. Сьогодні в Міноборони є розуміння цих процесів. Я переконана, що ми й надалі будемо впроваджувати політику рівних прав та можливостей у Силах безпеки і оборони України", – додала вона.

Як повідомлялося, станом на жовтень цього року кількість жінок у складі Збройних сил України становить понад 62 тисячі – це 7,3% від загальної чисельності ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-