Кількість жінок у ЗСУ зросла до 62 062, із них у війську - 43 479

Кількість жінок у ЗСУ зросла до 62 062, із них у війську - 43 479

Інфографіка
Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну кількість жінок, які стали на захист Батьківщини, зросла до 62 062 осіб, із них військовослужбовиць – 43 479 осіб.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Military Media Center.

«Після повномасштабного вторгнення кількість жінок, які стали на захист Батьківщини, долучившись до лав ЗСУ та інших військових формувань, значно зросла. Якщо у 2014 році загальна чисельність жінок у ЗСУ становила 49 926 осіб, із них військовослужбовиць – 16 557 осіб, то станом на жовтень 2023 року (за даними Кадрового центру ЗСУ) кількість жінок у ЗСУ зросла до 62 062 осіб, із них військовослужбовиць – 43 479 осіб», - йдеться в повідомленні.

За словами заступниці міністра оборони Наталії Калмикової, нині на полі бою в Україні є найбільша кількість жінок в новітній світовій історії. «Вони проявляють себе не лише як гарні військові фінансистки чи лікарки, але й як сміливі військовослужбовиці, що віддано захищають свою Батьківщину», - наголосила Калмикова.

Як зазначається, на сьогодні в українській армії скасовані будь-які обмеження щодо призначення та проходження жінками-військовослужбовцями служби на всіх посадах (в тому числі бойових) за всіма групами військово-облікових спеціальностей.

Читайте також: Жінкам в армії треба створити рівні з чоловіками права та можливості - експерти

Як повідомляв Укрінформ, 17 листопада заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова провела робочу нараду з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-