Як змінилися терміни подання виправлених декларацій - роз’яснення НАЗК

Як змінилися терміни подання виправлених декларацій - роз’яснення НАЗК

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції надали роз'яснення стосовно термінів подання виправленої декларації.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на НАЗК.

В агентстві нагадали, що триває кампанія декларування за 2021 та 2022 роки, яка завершується 31 січня 2024-го.

Крім того, від 1 січня до 31 березня 2024 року включно публічні службовці мають подати декларації за 2023 рік.

Ухвалений Верховною Радою Закон №3384-ІХ, яким відновлено декларування, вніс низку змін до правил та строків подання декларацій, нагадали в НАЗК.

«Зокрема зміни стосуються подання виправленої декларації. Відтепер, якщо ви виявили помилку у вже поданій декларації, подати виправлену можливо впродовж 30 днів після подання декларації, проте лише один раз», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У НАЗК роз’яснили, які декларації потрібно подавати після відновлення декларування

Як нагадали у НАЗК, раніше декларант мав можливість подати виправлену декларацію до трьох разів упродовж семи днів після подання декларації.

Детальніше про те, як подати виправлену декларацію або повідомити НАЗК про самостійно виявлені помилки у вже поданій декларації після 30-денного терміну, можна прочитати у п. 2 роз’яснень.

У НАЗК звертають увагу, що надання письмової відповіді на лист/ повідомлення в персональному електронному кабінеті Реєстру про виявлені недостовірні відомості в декларації законодавством не передбачено.

Читайте також: У НАЗК сказали, для кого відтермінований обов'язок подачі декларацій

«Водночас подані таким чином відомості мають бути розглянуті НАЗК під час повної перевірки цієї декларації, у випадку їх подання до початку проведення повної перевірки декларації», - додали у відомстві. 

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня Володимир Зеленський підписав закон про відновлення е-декларування під час воєнного стану, повторно ухвалений Верховною Радою із його пропозиціями.

Фото: НАЗК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-