Укрпошта отримала відзнаку від Національного поштового музею США

Укрпошта отримала відзнаку від Національного поштового музею США

Фото
Укрінформ
Укрпошта отримала особливу відзнаку за професійну стійкість та зусилля колективу під час війни від Смітсонівського поштового музею.

Про це генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив у Фейсбуці за підсумками робочої поїздки у Вашингтон (США), передає Укрінформ.

«Укрпошта отримала особливу відзнаку від Смітсонівського поштового музею, якою нагороджують раз на декілька років, за професійну стійкість і надзвичайні зусилля нашого колективу під час війни», – зазначив він.

Нагороду вручав голова музею Еліот Грубер та керівник Смітсонівського інституту Лонні Банч.

Крім того, під час робочої поїздки Смілянський провів низку перемовин – із Поштовою службою США та в штаб-квартирі Всесвітнього поштового союзу.

За його словами, було домовлено про підготовку двохсторонньої угоди для зменшення тарифів, зокрема на посилки, з обох сторін, а також на пришвидшення термінів доставки шляхом удосконалення логістики.

Читайте також: Укрпошта відновила роботу відділення в Архангельському на Херсонщині

«Пошта США, найбільша у світі, досить нечасто заключає такі угоди і ми працювали декілька років поспіль, щоб цього досягнути. Зазвичай від домовленостей до угоди можуть йти роки, але ми спробуємо пройти цей шлях протягом декількох місяців», – зауважив Смілянський.

Під час особистої зустрічі з головою Пошти США Луїсом ДеДжойєм очільники операторів поштового зв'язку домовилися «рухатись максимально швидко».

Як повідомлялося, Національний поштовий музей США (National Postal Museum) є частиною Смітсонівського інституту – найбільшого музейного та дослідницького центру у світі. Останній представляє собою комплекс культурно-освітніх і наукових установ, серед яких – 19 музеїв і 21 бібліотека.

Читайте також: Залізні люди»: Укрпошта випустила особливий блок марок

Зокрема, до Смітсонівського інституту входять Національний музей природничої історії, Національний музей авіації і космонавтики, Національна портретна галерея США, Архів американського мистецтва тощо.

У колекціях інституту налічується понад 142 млн експонатів. Бюджет його сягає більш ніж 1,6 мільярдів доларів на рік.

Фото: Ігор Смілянський/ ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-