Прокуратура передала ГУР і Нацгвардії ₴450 мільйонів арештованих коштів

Прокуратура передала ГУР і Нацгвардії ₴450 мільйонів арештованих коштів

Укрінформ
Прокуратура передала на користь Головного управління розвідки Міністерства оборони та Національної гвардії арештовані кошти в розмірі понад 450 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

"За ініціативи Подільської окружної прокуратури міста Києва в межах досудового розслідування за фактом протиправної діяльності групи компаній з російським бенефіціаром передано на користь ГУР МО України та Національної гвардії України понад 450 млн грн арештованих коштів", - ідеться в повідомленні.

Слідство встановило, що в Києві та низці регіонів України здійснюють діяльність підприємства, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти РФ.

"У ході слідства досліджується діяльність групи компаній, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання, у тому числі з виробництва напівфабрикатів, на предмет здійснення протиправної діяльності, спрямованої на привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади", - зазначають у прокуратурі.

Читайте також: Суд арештував усі українські активи трьох олігархів, наближених до Путіна

У відомстві поінформували, що "кінцевим бенефіціарним власником вказаної компанії є резидент РФ, а тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаного підприємства на шкоду державній безпеці України".

Під час слідства, за клопотанням прокуратури банківські рахунки вказаних товариств арештовано, а розміщені на них кошти в розмірі 450 млн грн передано на користь ГУР та Нацгвардії для забезпечення обороноздатності України.

Читайте також: За матеріалами СБУ арештували активи російських олігархів майже на 190 мільярдів

Загалом з початку повномасштабної війни органами Київської міської прокуратури для забезпечення обороноздатності України на користь ГУР та Національної гвардії передано понад 1,5 млрд грн арештованих коштів.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Подільська окружна прокуратура Києва передала Національній гвардії України автомобільні оливи та мастила, що належали російській компанії та були арештовані в межах кримінального провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-