У разі досягнення РФ її мети, світ стане небезпечним для всіх без винятку - Нобелівська лауреатка

У разі досягнення РФ її мети, світ стане небезпечним для всіх без винятку - Нобелівська лауреатка

Укрінформ
У разі досягнення Росією своєї мети, людство опиниться у світі, який буде небезпечним для всіх без винятку.

Таку думку висловила лауреатка Нобелівської премії миру, правозахисниця Олександра Матвійчук під час конференції TEDWomen, передає Укрінформ із посиланням на Матвійчук у Фейсбуці.

Як зауважила правозахисниця, Росія намагається переконати весь світ, що країна з потужним збройним потенціалом та ядерною зброєю може порушувати світовий порядок, диктувати свої правила міжнародній спільноті і навіть примусово змінювати міжнародно визнані кордони.

Читайте також: Олександра Матвійчук: Україна потребує відновлення не після перемоги, а вже зараз

Матвійчук переконана, що досягнення Росією своєї мети надихатиме авторитарних лідерів у різних частинах світу зробити те саме.

«Міжнародна система миру та безпеки більше не функціонує. Демократичним урядам доведеться вкладати гроші не в освіту, охорону здоров'я, культуру або розвиток бізнесу, не в розв'язання глобальних проблем, таких як зміна клімату або соціальна нерівність, а в озброєння», – вважає вона.

На думку Нобелівської лауреатки, «ми будемо свідками збільшення кількості ядерних держав, появи роботизованих армій і нової зброї масового знищення».

Читайте також: Матвійчук: У базі ініціативи «Трибунал для Путіна» - 50 тисяч епізодів воєнних злочинів росіян

«Якщо Росія досягне своєї мети, і цей сценарій здійсниться, ми опинимося в світі, який буде небезпечним для всіх без винятку», – наголосила Матвійчук.

Як повідомляв Укрінформ, Олександра Матвійчук увійшла до цьогорічного списку ста найвпливовіших людей планети за версією журналу Time.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-