Понад сім мільйонів українців скористалися послугами бібліотек за 2022 рік - експертка

Понад сім мільйонів українців скористалися послугами бібліотек за 2022 рік - експертка

Укрінформ
Протягом 2022 року 7,1 мільйона українців скористалися послугами бібліотек, більшість із яких - особи, віком від 22 років і старше.

Про це повідомила президентка Української бібліотечної асоціації, голова Наглядової ради УІК Оксана Бруй під час презентації дослідження "Як читають українці під час повномасштабної війни – 2023", що відбулася в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Той відсоток людей, які читають зараз у бібліотеках, не такий вже і малий. Він корелюється з офіційною статистикою тих, хто скористався послугами бібліотек у 2022 році. Зокрема послугами бібліотек скористалися 7,1 мільйона українців. Якщо за віком, то до 15 років - 2,2 мільйона. До 7 років - 244 тисячі, 15-17 років - 579 тисяч, 18-21 рік - 598 тисяч, від 22 років і старше - 3,7 мільйона", - сказала вона.

Читайте також: У Чернівцях пройде книжковий фестиваль «Букон.Бета»

Водночас Бруй констатувала, що з 2018 року спостерігається спад читання в бібліотеках. Однією з причини є необхідність поповнення бібліотечних фондів сучасною актуальною літературою. Також експертка зауважила, що багато людей, які були читачами в бібліотеках, зараз служать на фронті або виїхали за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, бібліотеки Київської області вже списали понад 400 тисяч примірників книжок, виданих російською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-