У Польщі наступного року планують скасувати соціальну підтримку для українців

У Польщі наступного року планують скасувати соціальну підтримку для українців

Укрінформ
Уряд Польщі наступного року планує скасувати соціальну підтримку для українців, які прибули до країни після початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Про це в інтерв'ю PAP заявив речник уряду РП Пьотр Мюллер, передає Укрінформ.

“Ці рішення, які було прийнято після початку війни в Україні, мають тимчасовий характер… У зв’язку з тим, що ці рішення поступово втрачатимуть чинність, оскільки так прописано в законі, вони не продовжуватимуться”, - повідомив Мюллер.

Він зазначив, що рішення, прописані в законі про допомогу українцям, втратять чинність у першому кварталі наступного року, висловивши сподівання, що “просто не буде потреби їх продовжувати”.

Згідно з опублікованим у середу опитуванням центру Pollster для видання Super Express, на питання, чи Польща й надалі повинна фінансово підтримувати громадян України, 60% громадян Польщі відповіли негативно, 26% виступили за подальшу підтримку українців, а 14% не визначилися з цього приводу.

Читайте також: Захід має бути готовим до довгострокової підтримки України – голова Бюро нацбезпеки Польщі

Як повідомлялося, торік у березні у Польщі було прийнято спецзакон про підтримку українців, які, рятуючись від війни, прибули до Польщі. Відповідно до закону українці могли легально працевлаштуватися, отримати доступ до безкоштовної медицини, отримувати фінансову допомогу, зокрема виплати на дітей за програмою “500+”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-