Тімоті Снайдеру вручили відзнаку почесного доктора харківського університету

Тімоті Снайдеру вручили відзнаку почесного доктора харківського університету

Укрінформ
Американському історику, професору Єльського університету Тімоті Снайдеру вручили відзнаку Почесного доктора Харківського національного університету імені Василя Каразіна.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти та науки Оксен Лісовий повідомив у Фейсбуці.

«Тімоті Снайдер – не лише видатний історик сучасності, а ще й справжній друг України. Саме з його праць безліч людей про всьому світу відкрили для себе Україну, нашу правдиву історію та цінності, які ми поділяємо та захищаємо у війні з російською ордою», - зазначив Лісовий.

За його словами, сьогодні у стінах МОН команда Каразінського університету вручила професору Тімоті Снайдеру відзнаку Почесного доктора університету.

«Вдячний професору Снайдеру за його послідовну підтримку України. Безцінно, коли інтелектуали такого рівня вступають у боротьбу на нашому боці. У єдності переможемо», - підкреслив Лісовий.

Читайте також: Американський історик Тімоті Снайдер посадив дерево у Львові

Як повідомлялось, Тімоті Девід Снайдер — американський історик та письменник. Професор Єльського університету. Фахівець з історії Східної Європи та, зокрема, історії України, Польщі, Росії. Займається переважно історією XX століття. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та голокосту. Дійсний член НТШ-Америка. Володіє українською мовою, яку вивчив за один рік. Є амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24.

Фото: Оксен Лісовий / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-