Американський історик Тімоті Снайдер посадив дерево у Львові

Американський історик Тімоті Снайдер посадив дерево у Львові

Фото
Укрінформ
Відомий американський історик, письменник, професор Єльського університету Тімоті Снайдер посадив дерево у Львові, а ще прочитає лекцію про свободу. 

Про це у Телеграмі повідомив Львівський міський голова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Один із найбільших адвокатів України у світі професор Єльського університету Тімоті Снайдер сьогодні у Львові… Тепер на площі Ринок буде рости дерево Тімоті Снайдера. Переможемо у війні, і пан професор прочитає тут свою лекцію про свободу», - написав мер.

Він зазначив, що Снайдер попереджав про небезпеку для світу, яку несе росія, ще задовго до початку війни у 2014 році. «Тімоті впевнений, що російська імперія має програти свою останню війну, бо мир можливий тільки після перемоги України», - заявив Садовий та опублікував світлини зі Снайдером у Львові.

Як повідомляв Укрінформ, Снайдер зустрівся в Українському католицькому університеті з Олександром Ширшиним, який читав його книгу The Road to Unfreedom в окопі, та провів лекцію для студентів та викладачів УКУ.

Читайте також: Тімоті Снайдер зібрав на систему «Ловець шахедів» майже $1,3 мільйона

Тімоті Девід Снайдер — американський історик та письменник. Професор Єльського університету. Фахівець з історії Східної Європи та, зокрема, історії України, Польщі, росії. Займається переважно історією XX століття. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та голокосту. Дійсний член НТШ-Америка. Володіє українською мовою, яку вивчив за один рік.

Фото: Андрій Садовий / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-