Зґвалтування дівчат на Херсонщині: військовому РФ повідомили про підозру

Зґвалтування дівчат на Херсонщині: військовому РФ повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці заочно повідомили про підозру російському військовому, який ґвалтував дівчат на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора ідентифіковано і повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни військовослужбовцю ЗС РФ (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, навесні 2022 року підозрюваний чинив сексуальне насильство на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. У квітні 2022 року він прибув на подвір’я будинку, де проживала неповнолітня. Направивши зброю на членів родини, він забрав дівчину із собою, а потім зґвалтував.

У травні того ж року він здійснив такі ж дії з іншою дівчиною в іншому населеному пункті Херсонщини. Під приводом перевірки «благонадійності» російський військовий забрав її з дому, погрожував зброєю, вистрілив з пістолета біля голови та зґвалтував.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру окупаційному «коменданту Херсонщини», який катував українців

В обох випадках підозрюваний змушував дівчат проти волі вживати алкогольні напої, внаслідок чого одна із постраждалих втратила свідомість.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Служба безпеки України оголосила підозру п'ятьом російським військовим, які розстрілювали автомобілі із цивільними під час тимчасового захоплення територій Київської області, а також командиру загарбників, який віддав відповідний наказ.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-