Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

32-га річниця відновлення Незалежності України

32-га річниця відновлення Незалежності України

Блоги
Укрінформ
Росія буде постійно залишатися великою загрозою для країн-членів НАТО, якщо Україна тепер не зможе зупинити Росію

Відновлення Незалежності України 24 серпня 1991 року безумовно було одним із найбільш визначальних моментів в історії 20-го століття.

Чому?

Незалежність України дозволила Українському народу нарешті вийти з колоніалізму та увійти у коло вільних народів світу.

Незалежність України також призвела до розпаду Радянського Союзу і таким чином забезпечила звільнення багатьох інших поневолених народів колишнього Радянського Союзу.

Іншими словами Незалежність України спричинила крах того, що колишній Президент США Рональд Рейган правильно назвав «імперією зла», та що Путін вважає «найбільшою катастрофою 20‑го століття».

На жаль, світ тепер є свідком нових намагань Росії відновити цю імперію, яка не може існувати без підкорення України.

Росія буде постійно залишатися великою загрозою для країн-членів НАТО, якщо Україна тепер не зможе зупинити Росію, захищаючи свої кордони і тим самим кордони Європи від імперських амбіцій Кремля.

Тому є в найкращих інтересах країн-членів НАТО надавати Україні всю необхідну зброю та боєприпаси, щоб Україна могла забезпечити безпольотну зону, а також звільнити та захистити всі свої території ще у 2023 році.

Захист відновленої в 1991 році Незалежності України та її територіальної цілісності є фактично єдиною реальною гарантією суверенітету й незалежності для українців та інших колишніх поневолених народів Радянського Союзу. Збереження незалежності і територіальної цілісності України також є найкращою гарантією для країн-членів НАТО уникнути такої війни і трагедії, від яких зараз страждають українці.

Чим скоріше це вповні усвідомлять всі лідери країн-членів НАТО і відповідно до цього будуть діяти, тим скоріше повернуться мир, безпека та економічна стабільність у світі.

Евген Чолій, президент Громадської організації «Україна-2050», Почесний консул України в Монреалі, президент Світового Конґресу Українців (2008-2018)

Громадська організація (ГО) «Україна-2050» є неприбутковою організацією, заснованою, щоб сприяти втіленню в життя за час одного покоління – до 2050 року – стратегії сталого розвитку України, як повністю незалежної, територіально цілісної, демократичної, реформованої та економічно конкурентоспроможної Європейської держави.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-