Кожен українець за кордоном має залишитись частиною політичної нації - експертка

Кожен українець за кордоном має залишитись частиною політичної нації - експертка

Вечірній стрім
Укрінформ
Кожен українець за кордоном має залишитись частиною політичної нації, попри те, чи повернеться він в Україну, чи ні.

Про це координаторка політичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська сказала в ефірі програми "Укрінформ: Вечірній стрім".

"Кожен українець за кордоном має залишитись частиною політичної нації, незважаючи на те, приймає він чи вона рішення повертатися, чи залишатися...Політична нація - це не про етнос, а про приналежність до України, та до українців", - сказала Айвазовська.

За її словами, Україні потрібно зайнятися промоцією України та українства у світі, що дозволить українцям за кордоном не сприймати себе як другорядну політичну націю.

Співзасновниця благодійного фонду savED, міністерка освіти і науки України 2019-2020 рр. Ганна Новосад зазначила, що відновлення України має вже відбуватися, і це має відбуватися завдяки інвестиції в людей, які залишаються в Україні.

"Це відновлення має мати різну форму в різний період цієї війни. Якщо зараз ми не можемо повністю відновити школи, бо немає грошей, немає сенсу, бо завтра по ній може щось прилетіти, і немає ще чогось, то можна шукати швидші способи, як зробити так, аби ці діти повернулися хоча б частково...", - сказала Новосад.

Читайте також: Серед українців за кордоном 17% не планують повертатися після війни - ОПОРА

Як повідомляв Укрінформ, абсолютна більшість українських біженців, які перебувають за кордоном, та внутрішньо переміщених осіб після більш як 500 днів війни планують або сподіваються повернутися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-