В Україні стартувала друга хвиля кампанії «Ти як?» для посилення «емоційної ППО»

В Україні стартувала друга хвиля кампанії «Ти як?» для посилення «емоційної ППО»

Укрінформ
В Україні стартувала друга хвиля кампанії ментального здоров’я «Ти як?», спрямована на розвиток здатності психіки відбивати атаки стресових чинників і подолання стереотипів, які заважають звернутися по допомогу.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Запустили другу хвилю комунікаційної кампанії «Ти як?», щоб посилити «емоційну ППО» українців, тобто розвинути здатність психіки відбивати атаки стресових чинників. А ще – здолати стигму, яка заважає звернутися по допомогу, якщо внутрішніх ресурсів замало», - зазначила вона.

Перша леді підкреслила, що передусім треба забути, викоренити страхи й стереотипи, пов’язані з темою ментального здоров’я, які залишилися з радянських часів, коли люди навіть із найменшими психічними розладами зазнавали дискримінації, коли було не прийнято «скаржитися», хоча насправді, за її словами, це означало відверто зізнатися, що ти не ОК.

Дружина Президента пояснила, що антистигма в кампанії поєднана з просвітою, тобто замість стереотипів укорінюватимуть знання, які доводять цінність ментального здоров’я та формують навички, щоб його підтримувати.

Читайте також: Як побороти стрес, або рятівна рутина

«Прості техніки самодопомоги та підтримки людей поруч відтепер будуть у потягах, на ситілайтах, у теле- та радіоефірах, аптеках і супермаркетах, соціальних мережах. Дякую всім, хто долучається до цієї важливої справи. Разом зробимо турботу про ментальне здоров’я щоденною звичкою українців», - додала Зеленська.

Як повідомлялося, у березні за ініціативою першої леді Олени Зеленської в Україні стартувала комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Мета кампанії — навчити українців піклуватися про своє ментальне здоров’я та показати інструменти, які допоможуть подолати тривогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-