Уряд виділив ₴560 мільйонів на одноразову допомогу постраждалим через підтоплення на півдні

Уряд виділив ₴560 мільйонів на одноразову допомогу постраждалим через підтоплення на півдні

Укрінформ
Уряд виділяє 560 млн грн для виплати одноразової державної допомоги постраждалим унаслідок підриву Каховської ГЕС у розмірі 5 тисяч гривень на одну особу.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі на початку виїзного засідання уряду, що проходить на Херсонщині, передає Укрінформ.

"Крім компенсацій у майбутньому, тисячі людей потребують допомоги тут і зараз. Сьогодні ми виділяємо 560 млн для виплати одноразової державної допомоги постраждалим від повені у розмірі 5 тис. грн для однієї особи", - сказав керівник уряду.

Він дав доручення Міністерству соціальної політики, Міністерству з питань реінтеграції та Міністерству економіки якнайшвидше розробити проєкт рішення про порядок використання цих коштів.

Читайте також: На Херсонщину направлять 150 спеціалістів для проведення технічного обстеження постраждалого житла

"Це потрібно для того, щоб вже у тижневий термін ми розпочали такі виплати. Одночасно проводимо перемовини з міжнародними гуманітарними організаціями щодо здійсненнями ними аналогічних виплат", - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України проводить виїзне засідання на Херсонщині.

За словами Шмигаля, Кабмін виділяє понад 980 млн грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплату компенсацій за пошкоджені та зруйновані внаслідок повені будинки на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-