Перші 60 українських психологів пройшли навчання у Варшаві з подолання розладів, викликаних війною

Перші 60 українських психологів пройшли навчання у Варшаві з подолання розладів, викликаних війною

Укрінформ
Перші 60 українських психологів, психіатрів і реабілітологів повертаються з тижневого навчання у Варшаві в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в Телеграмі дружина Президента Олена Зеленська.

“Польща не лише підтримує фізичний та ментальний добробут мільйонів наших людей, що змушені були тимчасово оселитися у ній через війну. Польща навчає і наших лікарів - аби ті відновлювали українців удома”, - зауважила перша леді.

Читайте також: Психологічної допомоги після війни потребуватиме мільйонна армія – Маляр

За її словами, “цей інтенсив є частиною програми підготовки українських фахівців, про яку ми домовилися з моєю колегою Першою леді Республіки Польща Агатою Корнґаузер-Дудою, яка особисто навідалася до наших медиків та привітала їх із завершенням практикуму”.

Для українських лікарів участь у проєкті є безкоштовною – усі витрати взяла на себе польська сторона. Усього ж навчання у військово-медичному інституті у Варшаві (Military Institute of Medicine - National Research Institute in Warsaw) проходять дві групи по 50 осіб.

Зокрема, це тренінг для українських психологів (або психіатрів або сімейних лікарів, які мають відповідні базові навички) з діагностики та терапії розладів, пов’язаних зі стресом через війну.

Читайте також: Маляр назвала підрив дороги біля КПП «Три сестри» інформаційно-психологічною операцією росіян

Крім цього, проводиться навчання лікарів, фізіотерапевтів, медичних сестер, фельдшерів з реабілітації поранених.

Зеленська подякувала першій леді Польщі за особисте залучення у цей проєкт та турботу, з якою вона піклується про медиків і про всіх українців, з якими зустрічається.

“Ця співпраця нині дуже нагальна - адже ми бачимо, як повномасштабна війна не стишує обертів, як щодня, з кожним обстрілом зростає кількість українців, яким потрібно відновлення”, - наголосила дружина Президента і висловила впевненість, що отримані медиками знання та навички у цьому допоможуть.

Читайте також: Зеленська наголосила на важливості впровадження сімейних форм виховання дітей

Як повідомляв Укрінформ, Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?" створена з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Вона зумовлена потребою у психосоціальній підтримці щонайменше у 15 мільйонів громадян, які, за даними МОЗ, відчуватимуть погіршення психоемоційного стану різного ступеня тяжкості. За експертними оцінками, 40-50% населення України потребуватиме психологічної підтримки різного ступеня інтенсивності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-