Зеленський провів нараду щодо ситуації з Каховською ГЕС

Зеленський провів нараду щодо ситуації з Каховською ГЕС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду, під час якої розглянули ситуацію з Каховською ГЕС, перевіркою бомбосховищ та забезпеченням ЗСУ.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ситуація з Каховською ГЕС – тема номер один на сьогоднішньому ранковому селекторі. Доповідав новопризначений керівник штабу з подолання наслідків міністр Клименко. Він уже на місці", - написав Президент.

За його словами, триває евакуація людей, на порядку денному - термінове забезпечення питною водою та довготривалі рішення для населених пунктів, які живилися з водосховища, а також оцінка збитків та екологічної шкоди.

Зеленський повідомив, що евакуація на лівому березі повністю провалена окупантами. З огляду на це Україна буде звертатися до міжнародних організацій.

Окрім того, поінформував Президент, під час наради було заслухано зведення з фронту, дані розвідки та обговорено питання забезпечення технікою та боєприпасами ЗСУ.

Читайте також: Франція заявила, що готова допомогти Україні подолати наслідки руйнування греблі Каховської ГЕС

У ході наради, за інформацією Зеленського, також обговорили проміжні підсумки інспекції бомбосховищ, які виявились, на жаль, невтішними.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-