У Москві затримали українку, яка допомагала повертати викрадених дітей – росЗМІ

У Москві затримали українку, яка допомагала повертати викрадених дітей – росЗМІ

Укрінформ
У Москві затримали співробітницю фонду Save Ukraine – організації, яка допомагає вивозити дітей з окупованих Росією територій в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграм-каналі російського держінформагентства "РИА Новости" з посиланням на джерело.

Агентство пише, що затримана – українка, яка приїхала до Росії з метою вивезти дітей-сиріт з окупованих українських регіонів за "кордони" РФ.

Співрозмовник агентства заявив, що фонд Save Ukraine нібито пов'язаний зі Службою безпеки України.

Читайте також: Поліцейські в москві 9 травня двічі побили чоловіка з прапором України

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня виконавчий директор БО Save Ukraine, уповноважений Президента України з прав дитини (2014 -2021 рр.) Микола Кулеба заявив, що перед українським контрнаступом з прилеглих до лінії розмежування населених пунктів на територію тимчасово окупованого Криму і в Росію масово вивозять українських дітей.

У квітні фонд Save Ukraine повідомляв, що йому вдалося повернути 31 дитину, викрадену росіянами з Херсонської та Харківської областей.

Загалом, за даними державного порталу "Діти війни", станом на 30 травня з України депортовано щонайменше 19 484 дитини. Повернути вдалося лише 371.

Читайте також: Мешканця москви арештували на 15 діб - слухав у своїй автівці українську музику

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна й уповноваженої при президенті РФ із прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконному депортуванні дітей з окупованих районів України до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-