Ніхто інший у світі не застосовує зброю проти зла ефективніше, ніж українці - Зеленський

Ніхто інший у світі не застосовує зброю проти зла ефективніше, ніж українці - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський оголосив про підготовку кроків із посилення захисту України та запевнив, що немає і не буде альтернативи повному звільненню української землі.

Про це він зазначив у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Готуємо нові спільні з партнерами кроки для посилення нашого захисту. І для наших активних дій. Немає й не буде альтернативи повному звільненню нашої землі. Немає й не буде альтернативи повному захисту наших цінностей», - підкреслив Зеленський.

Президент подякував усім партнерам, які розуміють, що повага до кожного людського життя, свобода людини та міжнародне право – це такі цінності, щодо яких компроміси неможливі.

Читайте також: Зеленський обговорив з прем’єром Нідерландів посилення ППО і створення авіакоаліції

Водночас він розповів, що лише за останню добу відбулося кілька російських терористичних атак за добу, коли ворог використовував «Шахеди», крилаті й балістичні ракети, керовані авіабомби.

Глава держави подякував українській ППО, усім захисникам і захисницям неба, адже тільки сьогодні вдалося врятувати як мінімум сотні життів, а більшість «Шахедів» і ракет збито.

Водночас він підкреслив, що кожна така терористична атака повертає українців і весь світ до очевидного висновку: Росія хоче пройти до кінця шляхом зла, тобто до своєї поразки, бо у зла не буває й не може бути іншого кінця, окрім поразки, і світ повинен бачити, що терор програє.

Читайте також: Зеленський про ракетні удари РФ: Світ повинен бачити, що терор програє

«Нашими успіхами, нашим тиском, нашими «Петріотами» ми маємо і будемо й надалі відповідати Росії на всі прояви її зла. І ми знищимо це зло. Ніхто інший у світі не застосовує зброю проти зла ефективніше, ніж українці», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, під час денної атаки 29 травня росіяни випустили по Київщині 11 балістичних і крилатих ракет "Іскандер", сили ППО знищили усі цілі.

До того вночі Повітряними силами України було знищено 36 крилатих ракет Х-101/Х-555, 30 "Шахедів" і 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Упродовж травня росіяни вже здійснили 16 ракетно-дронових атак на Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-