Росія атакувала Україну ймовірно ракетами «Іскандер» - Ігнат

Росія атакувала Україну ймовірно ракетами «Іскандер» - Ігнат

Єдині новини
Укрінформ
Росія атакувала Україну, ймовірно, балістичними ракетами "Іскандер".

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"У денній атаці на Україну ворог застосував ракети, які летять по балістичній траєкторії, тобто прилітають доволі-таки швидко. Попередньо, це були "Іскандери". Який саме тип "Іскандерів" було застосовано, про це повідомимо пізніше за підсумками бойової роботи", - сказав Ігнат.

Він також не виключив, що ворог застосував і ракети С-400, які також можуть летіти по балістичній траєкторії. Детальнішу інформацію речник Повітряних сил пообіцяв оприлюднити згодом.

За його словами, Україну атакували з півночі Росії. Цього разу були застосовані не повітряні, а наземні установки. Однак поки що немає точної інформації, скільки саме ракет було випущено ворогом і збито силами ППО.

Читайте також: Під час нічної атаки по Україні ворог випустив 40 ракет з Каспію - Ігнат

Ігнат зауважив, що наразі немає інформації, чи ця атака була комбінованою, із застосуванням не тільки ракет, а й безпілотників типу Shahed. "Не виключено, що така ймовірність (застосування БПЛА - ред.) була теж. Але зазвичай ворог запускає безпілотники вночі", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві під час повітряної тривоги пролунало кілька вибухів, станом на 11:45 є інформація про падіння шести уламків ворожих ракет.

Медики госпіталізували одного пораненого в Подільському районі столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-