Уночі сили ППО знищили 67 повітряних цілей – Залужний

Уночі сили ППО знищили 67 повітряних цілей – Залужний

Укрінформ
Уночі 29 травня під час чергової російської атаки Повітряними силами України було знищено 37 крилатих ракет Х-101/Х-555, 29 "Шахедів" і 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Як передає Укрінформ, про це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив у Фейсбуці.

«Цієї ночі російські окупанти атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами», - заявив Залужний.

Він повідомив, що ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря.

З північного та південного напрямків росіяни атакували іранськими БпЛА Shahed-136/131. Загалом - 35 ударних дронів.

Читайте також: В КМВА показали наслідки нічної атаки загарбників на Київ

Як зазначив Залужний, протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних сил: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід».

«Силами та засобами повітряних командувань у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 67 повітряних цілей: 37 крилатих ракет Х-101/Х-555; 29 ударних БпЛА Shahed-136/131; 1 розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня», - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 29 травня Київ був атакований БПЛА та ракетами Х-101/555, однак сили ППО знищили понад 40 повітряних цілей, без влучань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-