Уряд затвердив річний план реформування медико-санітарної експертизи

Уряд затвердив річний план реформування медико-санітарної експертизи

Укрінформ
Кабінет Міністрів у рамках реформи медико-санітарної експертизи затверджує план заходів на цей рік, який включає 12 позицій.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Одне із сьогоднішніх рішень уряду стосується анонсованої реформи медико-санітарної експертизи. Затверджуємо відповідний план заходів на поточний рік, який включає 12 позицій", - зазначив Шмигаль.

За його словами, система МСЕК буде швидкою, інклюзивною та прозорою.

"Ідеться про встановлення інвалідності на основі єдиних принципів, про доступність послуг у медичній, реабілітаційній, соціальній, освітній сферах, про зручність їх отримання. Робимо перший важливий крок до цієї мети", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Він додав, що уряд паралельно рухається в реформі військово-лікарських комісій.

Читайте також: Міноборони запустило електронну чергу на ВЛК ще у восьми містах

"Вже збільшили їх мережу та розпочали цифровізацію. До кінця травня електронна черга має запрацювати в усіх військових медичних закладах, де створені ВЛК. "Живі" черги та бюрократія повинні зникнути раз і назавжди", - наголосив очільник уряду.

Як повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, уряд затвердив річний план реформування медико-санітарної експертизи.

«Затверджено план заходів щодо реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні. План передбачає формування концептуального бачення, нормативно-правове, а також організаційно-управлінське та технічне забезпечення зміни оцінки потреб та механізмів їхнього забезпечення для осіб з обмеженням повсякденного функціонування та реформування проведення медико-соціальної експертизи в Україні», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, до оглядів військово-лікарських комісій (ВЛК) залучається більше 500 цивільних медзакладів, їх мережа розширюється на запит Медичних сил ЗСУ. Також до кінця травня планується запровадити електронні черги у всіх гарнізонних ВЛК.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-