Зеленський вручив нагороди працівникам Служби спецзвʼязку

Зеленський вручив нагороди працівникам Служби спецзвʼязку

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський взяв участь у заходах з нагоди Дня Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Глава держави привітав зв’язківців із професійним святом і подякував їм за роботу.

«Сьогодні важливо передусім подякувати кожному й кожній, хто забезпечує надійним зв’язком наших людей, Україну, нашу оборону – усіх українців. Хто захищає лінії зв’язку, відновлює пошкоджений зв’язок, хто захищає кіберпростір нашої держави. Усе це буквально з’єднує українців, дає змогу нашим воїнам і Україні бути ефективними в обороні, а нашим людям – просто розуміти, що відбувається, й чути, бачити своїх рідних і близьких», - наголосив Зеленський під час урочистостей.

Президент привітав зв'язківців зі святом і вручив нагороди / Фото: ОП

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих працівників ДССЗЗІ та всіх українців.

Президент також відзначив важливу діяльність Держспецзв'язку щодо захисту кіберпростору.

«Робота служби спецзвʼязку – комплексна. І це не лише зв’язок як такий. Я пам’ятаю вашу роботу в перші дні повномасштабного вторгнення, спрямовану на те, щоб не дати змоги ворогу уразити будь-яким чином наш кіберпростір. Я точно розумію, що ви робите все можливе в напрямі радіоелектронної розвідки», – зауважив Зеленський.

Читайте також: Президент відзначив нагородами ще 117 військових

Він також високого оцінив проєкт зі створення армії дронів.

«Мета щодо армії дронів справді амбітна. Я хочу подякувати за вашу комплексну роботу. І хочу побажати вам лише перемоги. Мені здається, що це – найважливіше», –підкреслив глава держави.

Президент побажав здоров’я рідним і близьким зв’язківців та вручив державні нагороди. Зв'язківці отримали медалі «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, «За військову службу Україні», «Захиснику Вітчизни».

Відео: ОП
Зеленський також ознайомився із сучасними цифровими засобами, що, зокрема, призначені для забезпечення захищеним зв’язком найвищих посадових осіб держави у польових пунктах управління, мобільним комплексом радіомоніторингу, складовими системи радіоелектронної боротьби та протидії високоточній зброї.

Главі держави продемонстрували технічні характеристики ударних і розвідувальних безпілотних апаратів, переважна більшість яких вітчизняного виробництва.

Читайте також: Держспецзвязку попереджає про шпигунську активність хакерів щодо України та шести країн

Зеленський також заслухав доповідь голови Держспецзв'язку Юрія Щиголя щодо перспектив розвитку служби.

День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації відзначається в Україні 25 травня, його запроваджено 29 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-